Skok padobranom

 Skok padobranom

 


 Što je tandem skok padobranom

Tandem skok je u današnje vrijeme jedan od najčešćih i najsigurnija načina za iskusiti čari padobranstva iz prve ruke bez da prolazite detaljnu padobranski obuku i liječnički pregled. Sve što je potrebno proći prije ovog adrenalinskog iskustva je kratka obuka u trajanju od 15-tak minuta na kojoj će Vam biti objašnjena osnovna načela padobranstva i procedura u skakanju padobranom i spremni ste za polijetanje.

Da biste maksimalno uživali, za sve najvažnije stvari pobrinuti će se jedan od naših tandem instruktora za kojega ćete biti prikopčani te će Vam na taj naći omogućiti da sve gledate iz prvog reda.

Sa sigurnošću možemo potvrditi da je slobodan pad i skakanje s padobranom jedno od najintenzivnijih i najuzbudljivijih iskustava koje čovjek može doživjeti te će Vam zauvijek ostati u siječanju. Ukoliko i niste sigurni da je skok padobranom prava stvar za vas zasigurno će biti savršen poklon za vaše bližnje koji teže avanturističkom i pustolovnom načinu života.

U koju god skupinu spadali, kontaktirajte nas a mi ćemo se potruditi da Vam otklonimo sve sumnje i omogućimo vam da i vi otkrijete plava prostranstva rezervirana samo za najodvažnije.U nastavku saznajte par važnih informacija u vezi tandem skokova

Skok padobranom u tandemu izvodite s jednim od naših tandem instruktora. Tandem instruktor je posebno obučeni padobranac sa stotinama skokova iza sebe i više godišnjim iskustvom. Svi naši tandem instruktori posjeduju ovlaštenje i licencu proizvođača tandem padobrana a neki od njih su i sportski natjecatelji u raznim padobranskim disciplinama.

Prilikom skakanja u tandemu, putnik je pozicioniran ispred tandem instruktora, leđima naslonjenima na instruktorova prsa. Putnik je opremljen posebnim sistemom veza kojim je u četiri točke prikopčan za instruktora, u ramenima i bokovima. Svaka ramena kopča drži težinu od 2200 kilograma

Tandem skokovima se koristi specijalno konstruiran padobran namijenjen opterećenju dviju osoba. Padobran se sastoji od glavnog i rezervnog padobrana te automata koje mu je namjena automatsko otvaranje rezervnog padobrana ukoliko glavni padobran iz nekog razloga nije otvoren.

Prije odlaska na skok proći ćete kratku obuku sa tandem instruktorom u kojoj ćete dobiti informacije o pojedinim fazama skok, položaju tijela u slobodnom padu, načinu prizemljenja isl. Nakon što ste uspješno prošli osnovnu obuku naša ekipa će vas opremiti i krećete prema zrakoplovu.

Let zrakoplova na visinu za iskakanje traje od 15 do 20 minuta što ovisi o tipu zrakoplova iz kojega se skače te visini skoka na koju ste se odlučili. No taj dio nikako neće biti nezanimljiv jer je ovo ujedno prilika za pregledavanje panorame iznad koje ćete uskoro letjeti, odnosno slobodno padati.

Slobodan pad traje između 30 i 60 sekundi što najviše ovisi o visini skoka. Kako je navika našeg tima da većinu putnika vodimo na 4000 metara tako  možete i računati na cijelih 60 sekundi vrhunskog užitka.

Otvaranje padobrana se izvršava na 1300 metara iznad zemlje te nakon toga slijedi leta padobranom u trajanju od 10-tak minuta. Ovih deset minuta je savršeno za snižavanje razine adrenalina koji vam još uvijek teče žilama. Vaš instruktor će Vam ujedno omogućiti da i samostalno probate upravljati padobranom te na taj naći iskusite i taj segment padobranstva.

Nakon prizemljenja slijedi čestitanje zemaljske ekipe te uručenje diplome za uspješno izveden padobranski skok.

Padobranstvo je sport letenja kroz zrak bez aviona. Padobran iskače iz zrakoplova, obično malog aviona, pomoću padobrana. Padobrani koriste svoje padobrane kako bi usporili spuštanje i sigurno sletjeli.

Brojne su opasnosti povezane sa padobranstvom, od kojih su najčešće ozljede uzrokovane opremom padobranaca ili sudarima s drugim objektima tijekom slobodnog pada. Ostale opasnosti uključuju hipoksiju (nisku razinu kisika), koja može uzrokovati vrtoglavicu, zbunjenost, pa čak i smrt, te rizik od skakanja padobranom na otvorenim poljima, što može dovesti do ozbiljnih ozljeda ako padobranac padne iz aviona ili padne na zemlju.

Kada skačete padobranom, u slobodnom ste padu oko 10 minuta. Za to vrijeme doživljavate bestežinsko stanje, a vjetar puše pokraj vas brzinom od oko 200 milja na sat. Iskustvo je uzbudljivo i jedna je od najčudesnijih stvari koje možete učiniti!

Padobranstvo je jedno od najuzbudljivijih iskustava koje čovjek može doživjeti. Brojne su prednosti skakanja s padobranom, kao što je mogućnost da osjetite vjetar na licu, žurba skakanja i osjećaj slobode i avanture. Neke od drugih prednosti skakanja padobranom uključuju smanjenje stresa, poboljšanje mentalnog zdravlja i povećanje zadovoljstva životom.

Budućnost padobranstva izgleda svijetla, uz kontinuirani rast padobranstva. Posljednjih godina bilježi se porast padobranskih škola i tvrtki, što je dovelo do porasta popularnosti ovog sporta. Budućnost se čini još uzbudljivijom s razvojem nove tehnologije padobranstva, kao što je korištenje dronova u padobranstvu.

Padobranstvo je vrlo uzbudljiva aktivnost u kojoj može uživati svatko. Vrlo je uzbudljivo iskustvo iskočiti iz zrakoplova i slobodno pasti kroz nebo. Padobranstvo je sigurna aktivnost i postoji vrlo mala vjerojatnost ozljeda ako se izvodi ispravno. Padobranstvo je izvrstan način da doživite ljepotu neba, a također je i izvrstan način za vježbanje.

Comments

Popular posts from this blog

PG SLOT เล่นสล็อตออนไลน์ เล่นบนมือถือ สมัคร PGSLOT รับโบนัส 100%

online accepting dogecoin payment option

遠隔吸うやつ本当に潮吹き可能?